Carnaval 2016

De optocht in Straelen was weer een groot succes. Nadat iedereen geschminkt was konden we met de bus naar Straelen vertrekken. Hier aangekomen werd alles uitgepakt en in gereedheid gezet, nadat iedereen zijn buik gevuld had met broodjes eieren en koffie of limonade konden we opstellen om naar de opstelplaats te marcheren. Wij hadden de 29 st. plaats in de optocht. Na een poosje wachten begon de optocht te trekken. Met veel goede moed ging iedereen aan de optocht mee. Het publiek naast de kanten van de weg was erg enthousiast en danst met de muziek mee. Precies wat we nodig hadden. Het geeft veel energie waardoor we allen een hele leuke tijd beleefden. De optocht is iedere keer weer een grote en lange optocht om te lopen waardoor iedereen op het einde van de tocht helemaal bekaf is. Na de lange tocht gaan we dan ook altijd een lekker frietje met een snack eten om weer op kracht te komen. Als iedereen de buik gevuld heeft gaan we gezamenlijk naar de Markt om te gaan feesten. Met nog genoeg proviand over te hebben gaat dit ook altijd wel weer lukken. Jong en oud komt hier dan ook wel aan z’n trekken.

Op zaterdag 6 februari hebbe we Jeugdprinses “Kelly” de 1e opgehaold veur de Vastelaovesmis en aansjloëtend de recepsie in Jeugdcentrum Sjiwa. Ut waas weer reuze gezellig en iedderein haet zich good vermaakt.

Op Maondaag 8 februari waas de optoch. We begoste met ein flinke regenbui maar al snel kwaam ut zunke door wat lekker werm aanveulde. De stumming zoot dr good in en hebbe veul lol gehad.

Dinsdag was dan uiteindelijk de boerebroelof. Ondanks ut slechte wear ware we toch aanwezig um ut boeregezelsjap te vergezelle met un stukske muziek. Veur al det prille geluk van dit gezelsjap meug men gen oetzongeringe make.

Carnaval 2016

Groepsfoto 2016

Carnaval 2016_Jeugd

Onze toekomst

Carnaval 2016_Kerk

Vastelaovendmis

 

 

Carnaval 2016_Roy

Koud hé